sól (do smaku)
pieprz czarny + pieprz ziołowy
olej rzepakowy
szczypta słodkiej papryki w proszku
szczypteczka kurkumy
odrobina suszonego tymianku
kilka patyczków do szaszłyków (moczyć je w wodzie przez ten czas kiedy mięso będzie się marynować)
Mięso pokroić, włożyć do miseczki i wlać trochę (2-3 łyżki) oleju i dosypać przypraw. Całość wymieszać i owinąć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na 12 lub 24 godziny (czas zależy od tego, jak nam się bardzo spieszy :o). Po tym czasie nadziać mięso na patyczki do szaszłyków, z folii aluminiowej zrobić tackę i umieścić na niej szaszłyki. Wstawić do gorącego piekarnika (180 st. C z termoobiegiem) na ok.20 minut
Alis
i właśnie do takich szaszłyków dodam moje kolorowe marynowane warzyw ze słoika :)))))))))
apetyczne zdjęcia
Gosia
Pychotka 🙂
Ala
:o)pozdrawiam serdecznie . Ala