Przepis pochodzi z bloga : Paleolife – tutaj klik –

Przepis wklejam poniżej- w nawiasach m0je zmiany

” Składniki:
½ szklanki mąki kokosowej ( u mnie sezamowa )
½ szklanki zmielonych migdałów
3 łyżki miodu (płynnego)
4 łyżki tahini ( u mnie domowe -klik- jak zrobić )
2 łyżeczki cynamonu ( u mnie 1 łyżeczki)
1 łyżeczka kardamonu ( dałam łyżeczkę domowej przyprawy do piernika)
⅓ łyżeczki proszku do pieczenia
sezam do posypania

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w misce oprócz sezamu. Formujemy kulki (delikatnie zgniatając robiąc z kulek talarki), układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli ciasto wyszło . Posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po wyjęciu dajemy im wystygnąć i jemy .”

Ala