Przepis znalazłam na tym blogu – tutaj klik –
a tutaj jest dokładny opis wykonania- klik –
Składniki na wąska blaszkę :
3 dojrzałe banany (małe banany)
170 g mąki pszennej typ 650
75 g miękkiego masła
90 g zwykłego cukru + 1 łyżka prawdziwego miodu
2 jajka
łyżeczka soda
1 łyżka zsiadłego mleka
szczypta soli i cynamonu
garść rodzynek i 3 kostki połamanej gorzkiej czekolady
można dodać też kilka orzechów włoskich
Robotem kuchennym wymieszałam ze sobą masło z cukrem i miodem. Dodałam jajka oraz pokrojone banany. Dodałam zsiadłe mleko i wsypałam mąkę z sodą i cynamonem. Na końcu wsypałam garstkę rodzynek i połamane kostki czekolady. Ciasto wylałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 175 st. C przez 55 minut.