Sałatka z kapustą pekińską, awokado, zielonym ogórkiem, pomidorem i świeżą miętą

Składniki:
1/3 główki średniej kapusty pekińskiej
1 duży ogórek szklarniowy
1 duży świeży pomidor
1 awokado
5-7 liści świeżej mięty
1-2 łyżki soku z cytryny ( do smaku)
sól, pieprz czarny (mielony) – do smaku
Awokado przekroić na pół , wyjąć nożem pestkę ( wbić go w nią) i łyżeczką wyjąć miąższ, rozdrobnić go widelcem , dodać szczyptę soli, pieprzu i  sok z cytryny ( do smaku).
Resztę składników niezbyt drobno pokroić, dodać awokadowy „sos” , wymieszać. Trzymać w lodówce.

Awokado z mięta smakuję fantastycznie !

← Poprzedni post

Następny post →

2 Komentarze

  1. Wszystko co ma Avocado zjem ! 🙂

  2. W programie "Ewa gotuje" widziałam kiedyś jak był przygotowywany mus z awokado i ubitej kremówki. To też może być pyszne :o)

Dodaj komentarz