Składniki:
1/3 główki średniej kapusty pekińskiej
1 duży ogórek szklarniowy
1 duży świeży pomidor
1 awokado
5-7 liści świeżej mięty
1-2 łyżki soku z cytryny ( do smaku)
sól, pieprz czarny (mielony) – do smaku
Awokado przekroić na pół , wyjąć nożem pestkę ( wbić go w nią) i łyżeczką wyjąć miąższ, rozdrobnić go widelcem , dodać szczyptę soli, pieprzu i sok z cytryny ( do smaku).
Resztę składników niezbyt drobno pokroić, dodać awokadowy “sos” , wymieszać. Trzymać w lodówce.
Awokado z mięta smakuję fantastycznie ! |
SZYMKA A
Wszystko co ma Avocado zjem ! 🙂
Ala
W programie "Ewa gotuje" widziałam kiedyś jak był przygotowywany mus z awokado i ubitej kremówki. To też może być pyszne :o)