Przepis wypatrzyłam tutaj u AM.ART
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej TYP 650
2 jajka
1/2 szklanki mleka 2 %
cukier wanilinowy
2 łyżki zwykłego cukru
szczypta soli
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
5 łyżek gazowanej wody mineralnej
otarta skórka 1 cytryny
Wszystkie składniki zmiksować (konsystencja gęstej śmietany), smażyć małe porcje na rozgrzanej, suchej patelni (!!!)
Odwracać i dopiekać drugą stronę dopiero wtedy, gdy na powierzchni placuszka pojawią się pęcherzyki powietrza. Są świetne . Dziękuję za przepis :o)
Agnieszka
Bardzo lubimy, mam już swój ekspresowy i pyszny przepis, ale Twój też wygląda smacznie. U nas to sposób na szybkie nakarmienie głodomów, kiedy chcą zjeść coś pysznego 🙂
Ala
O tak, smakują na ciepło i na zimno równie dobrze :o)
Ana
Takich naleśników jeszcze nie robiłam, koniecznie muszę wypróbować. Marzą mi się takie polane syropem klonowym. Dziękuję za inspirację:)
Ala
Właściwie to same się robią :), polecam