Przepis pochodzi z Tik Toka ( ale nie mam zapisanego linku)

Składniki:

Suszone daktyle

masło orzechowe ( nie słodzone)

2 czekolady ( gorzkie ( 70 % kakao)

łyżka masła, 2 łyżki śmietany kremówki (30 %)

ewentualnie wiórki z orzechów laskowych ( do obtoczenia całości)

Daktyle miałam nieduże , więc do środka każdego z nich włożyłam -małą łyżeczką – masło orzechowe  i przykryłam jak kanapkę drugim daktylem.  Następnie tak przygotowane pralinki włożyłam na godzinę do lodówki , żeby stwardniały . W międzyczasie rozpuściłam w kąpieli wodnej  – w metalowej miseczce- pokruszoną czekoladę z masłem i kremówką  . Mieszałam do uzyskania płynnej pomady. Wyjęłam daktyle z lodówki i zanurzałam w gorącej czekoladzie. Potem znowu trufle włożyłam do lodówki. Polecam.

Ala