Naleśniki z farszem wytrawnym

Farsz:

drobno pokrojona ( podsmażona ) cebula

drobno pokrojone i podsmażone pieczarki

pokrojone kiszone ogórki

pokrojona marynowana papryka

pokrojony szczypiorek

sól, pieprz czarny i majeranek do smaku

 

Przepis na naleśniki z bloga Lady of the house  -klik – :

2 szklanki mąki pszennej (typ 650 )

2 szklanki mleka (2 %)

1 i 1/2 szklanki gazowanej wody

4 jajka

2 łyżki oleju rzepakowego

szczypta soli

szczypta cukru

Przesianą mąkę, mleko, wodę, jajka, sól, cukier i olej umieszczamy w głębokiej misce i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Wspaniale jeśli ciasto możemy przygotować na pół godziny przed smażeniem. Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Przekładamy na druga stronę dopiero po zarumienieniu spodu.” – cytat z bloga

 

Ala

← Poprzedni post

Następny post →

1 Comment

  1. Uwielbiam nalesniki, a te wytrawne jeszcze bardziej niż te na słodko.