Farsz:
drobno pokrojona ( podsmażona ) cebula
drobno pokrojone i podsmażone pieczarki
pokrojone kiszone ogórki
pokrojona marynowana papryka
pokrojony szczypiorek
sól, pieprz czarny i majeranek do smaku
Przepis na naleśniki z bloga Lady of the house -klik – :
2 szklanki mąki pszennej (typ 650 )
2 szklanki mleka (2 %)
1 i 1/2 szklanki gazowanej wody
4 jajka
2 łyżki oleju rzepakowego
szczypta soli
szczypta cukru
” Przesianą mąkę, mleko, wodę, jajka, sól, cukier i olej umieszczamy w głębokiej misce i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Wspaniale jeśli ciasto możemy przygotować na pół godziny przed smażeniem. Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Przekładamy na druga stronę dopiero po zarumienieniu spodu.” – cytat z bloga
Ala
Agnieszka
Uwielbiam nalesniki, a te wytrawne jeszcze bardziej niż te na słodko.