Zmodyfikowałam ten przepis – klik

Składniki na wąska blaszkę :

3 dojrzałe banany (małe banany)

170 g mąki pszennej typ 650

75 g miękkiego masła ( takiego co powstaje z mleka od krowy)

90 g zwykłego cukru

2 jajka

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1 kopiasta łyżka masła orzechowego ( nie słodzonego)

szczypta soli i cynamonu

garść suszonej żurawiny +  garść (przekrojonych na pół)  orzechów laskowych +  tabliczka gorzkiej czekolady ( połamana na duże kawałki)

Robotem kuchennym wymieszałam ze sobą masła ( to z mleka od krowy i to z orzechów ziemnych)  z cukrem . Dodałam jajka oraz pokrojone banany. Wsypałam mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu wsypałam suszona żurawinę, orzechy laskowe i czekoladę. Ciasto wylałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 180 st. C przez 65 minut.

Ala