Zmodyfikowałam ten przepis – klik –
Składniki na wąska blaszkę :
3 dojrzałe banany (małe banany)
170 g mąki pszennej typ 650
75 g miękkiego masła ( takiego co powstaje z mleka od krowy)
90 g zwykłego cukru
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 kopiasta łyżka masła orzechowego ( nie słodzonego)
szczypta soli i cynamonu
garść suszonej żurawiny + garść (przekrojonych na pół) orzechów laskowych + tabliczka gorzkiej czekolady ( połamana na duże kawałki)
Robotem kuchennym wymieszałam ze sobą masła ( to z mleka od krowy i to z orzechów ziemnych) z cukrem . Dodałam jajka oraz pokrojone banany. Wsypałam mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu wsypałam suszona żurawinę, orzechy laskowe i czekoladę. Ciasto wylałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 180 st. C przez 65 minut.
Ala