WERSJA 1 – SKŁADNIKI:

1/2 kg twarogu sernikowego ( u mnie HEJ)

2 płaskie łyżki cukru pudru

Otarta skórka z 1 pomarańczy ( wcześniej ją wyszorować)

Składniki wymieszać na talerzu, potem przełożyć do worka z suwakiem , odciąć jeden z rogów i wyciskać na wierzch muffinek / babeczek albo na wierzch pankejek ( małych naleśników) – przepis – klik

WERSJA 2 – SKŁADNIKI:

1/2 kg twarogu sernikowego ( u mnie HEJ)

1 tabliczka białej czekolady

Otarta skórka z 1 pomarańczy ( wcześniej ja wyszorować)

Czekoladę wrzucić ( w szczelnym opakowaniu ) do garnka z wrzącą wodą,. Gdy zawartość opakowania się rozpuści , tzn czekolada, wylać ją do twarogu sernikowego, zamieszać , dodać otartą z pomarańczy skórkę.

Ala