WERSJA 1 – SKŁADNIKI:
1/2 kg twarogu sernikowego ( u mnie HEJ)
2 płaskie łyżki cukru pudru
Otarta skórka z 1 pomarańczy ( wcześniej ją wyszorować)
Składniki wymieszać na talerzu, potem przełożyć do worka z suwakiem , odciąć jeden z rogów i wyciskać na wierzch muffinek / babeczek albo na wierzch pankejek ( małych naleśników) – przepis – klik
WERSJA 2 – SKŁADNIKI:
1/2 kg twarogu sernikowego ( u mnie HEJ)
1 tabliczka białej czekolady
Otarta skórka z 1 pomarańczy ( wcześniej ja wyszorować)
Czekoladę wrzucić ( w szczelnym opakowaniu ) do garnka z wrzącą wodą,. Gdy zawartość opakowania się rozpuści , tzn czekolada, wylać ją do twarogu sernikowego, zamieszać , dodać otartą z pomarańczy skórkę.
Ala