Posiłkowałam się tym przepisem – klik

1 kostka masła (temp .pokojowa) – 200 g
50 g cukru pudru
3 łyżki miodu naturalnego (nie musi mieć płynnej konsystencji )
2 jajka (rozbełtać )
100 g mąki konopnej mąki + 3 łyżki mąki pszennej typ 650
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka zmielonego cynamonu
400 g płatków owsianych
200 g  ( łącznie ) nasion : czarnego sezamu , siemienia lnianego , słonecznika , dyni , ekspandowanego amarantusa oraz suszonej żurawiny, orzechów laskowych

Masło utrzeć dokładnie z cukrem. Dodać miód i jajka. Wsypać mąkę, proszek i cynamon. Ciągle ucierać.
Zmienić końcówki robota kuchennego na spiralki  i wsypać płatki owsiane wymieszane z ziarnami. Wyrobić. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Formować ciastka w dłoniach/ lekko je spłaszczyć . Piec na pergaminie do pieczenia aż do chwili kiedy się lekko zarumienią. Zdejmować z blachy jak wystygną .

Mąkę konopną  kupiłam w tym sklepie – klik –

Ciastka w typie energetycznego batona, smaczne i dobrze się przechowują. Można o nich mówić: ” konopielki” albo ….. :o)