Przepis na tortille tutaj klik –
Usmażyłam 8 sztuk. Jedyna zmiana polegała na tym, że nie dzieliłam ciasta na części tylko w całości owinęłam w misce folią. Potem już tylko odrywałam małe kawałeczki ciasta i lekko podsypywałam stolnicę mąką przy wałkowaniu cieniutkich placuszków. Smażyłam na gorącej ale suchej patelni, obracałam na drugą stronę kiedy powierzchnia placka porządnie się wybrzuszała.
1. jako nadzienia użyłam : domowego serka typu Labneh – klik
doprawiony jedynie solą i czarnym, świeżo zmielonym pieprzem
+ surowy ogórek + pomidor (gatunek Lima – ma dużo miąższu a mało pestek i soku)
2. jako nadzienia użyłam : domowego majonezu – klik
oraz ugotowanego w zupie kminkowej – klik
fileta z piersi kurczaka + świeży lubczyk + kawałek świeżej czerwonej papryki . Ta nadziewka jest najlepsza, intensywna , pyszna