Przepis pochodzi z ksiąski Malwiny Bareły : “Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento “. Wydawnictwo ZNAK HORYZONT. KRAKÓW 2018. Str. 126. Bento #13

Składniki:

5 ugotowanych na twardo jajek

1 jajko surowe

2 łyżki musztardy (delikatesowej, łagodnej)

sól, pieprz czarny

ziele lubczyku – świeże

tarta bułka

Jajka po ostudzeniu starłam na metalowym sitku ( kawałki nie były drobne), dodałam musztardę, surowe jajko, sól , pieprz, pokrojony lubczyk i 2 łyżki tartej bułki. Łyżką wyrobiłam masę, z której uformowałam 9 niedużych kotlecików. Obtoczyłam je w tartej bułce i smażyłam na oleju. Potem odsączyłam na ręczniku papierowym. Bardzo smaczne. Dziękuję za przepis. Podawałam z ryżem curry i czerwoną surową papryką.

Książkę z czystym sumieniem polecam 🙂