Przepis na ciasteczka Pani Krystyny z tego bloga – klik – zobaczyłam na jednej z grup na Facebooku.

Przepis na 14  sztuk :

1 szklanka płatków owsianych

1/2  szklanki amarantusa ekspandowanego wymieszanego z płatkami migdałowymi (w oryginalnym przepisie była kasza jaglana ekspandowana)

2 rozgniecione, dojrzałe banany

1 łyżeczka kakao (dałam łyżkę)

2 łyżki naturalnego miodu

i ode mnie szczypta cynamonu

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 10 minut.  Formować łyżeczką ciastka i obtaczać w amarantusie. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15 minut w temp. 175 st. C. Po upieczeniu odczekać chwilkę , bo są miękkie. Smaczna , nieskomplikowana przegryzka. Następnym razem dodam kilka namoczonych wcześniej daktyli i poleję czekoladą (sugestia Autorki)