Przepis na kruche ciasto – tutaj – klik

dodałam jedynie 1/2 łyżeczki cukru

Masa jabłkowa :  3 jabłka ( bez skórki) pokrojone w dużą kostkę wymieszałam z opakowaniem płatków migdałowych ,1 łyżką mączki kukurydzianej , dużą szczyptą cynamonu , 1/2 łyżeczki cukru i 3 łyżkami wymieszanych ze sobą rodzynek, czarnego sezamu, nasion słonecznika i nasion dyni.

Naczynie do zapiekania wysmarowałam cienką warstwą masła i obsypałam tartą bułką . Cienko rozwałkowałam ciasto i ułożyłam go w naczyniu, uformowałam ranty i ponakłuwałam widelcem w kilku miejscach. Piekłam w 200 st. C  z termoobiegiem. Potem wyjęłam go z piecyka, rozłożyłam – na jeszcze gorącym – masę jabłkową a z reszty ciasta “chińskim” przyrządem zrobiłam kratkę, piekłam do zrumienienia w 190 st. C . Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem.