Przepis na nią znalazłam tutaj – klik 

i tutaj -klik –

 Składniki :
1 szklanka mleka (2 %)
 100 g masła
 100 g mleka w proszku
4 jajka
1  szklanka zwykłego cukru
szczypta soli
skórka i sok z dużej cytryny
 375 g mąki pszennej (typ 650)
 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

” Mleko (płynne)  podgrzać w rondelku z masłem do roztopienia się masła. Zestawić z ognia, dodać mleko w proszku, wymieszać i odstawić do przestygnięcia.
Jajka ubić z cukrem i solą na jasną, puszystą masę. Z umytej cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok,  jedno i drugie dodać do ubitej masy jajecznej razem z ekstraktem waniliowym, wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i miksując na wolnych obrotach dodawać do ciasta. Nie przerywając miksowania powoli wlewać mleko z masłem.”

Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 st. C (z termoobiegiem) przez około 45 minut i potem jeszcze 10 minut w temp. 180 stopni .