Składniki na 12 mufinek:
Produkty mokre:
2 jajka
1/2 szklanki kefiru
1/4 szklanki oleju (rzepakowego)
2 dojrzałe banany pokrojone w grubą kostkę. Całość wymieszać.
Produkty suche:
1 1/2 szklanki mąki pszennej (typ 550)
2 łyżki kakao
2 łyżki płatków jaglanych (surowych)
1/2 szklanki cukru (zwykłego)
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
cynamon
1 łyżeczka proszku do pieczenia. Całość wymieszać.
Do miski z produktami suchymi dodać mokre , wymieszać do połączenia się składników. Przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papilotkami. Piec w temp 180 st. C z termoobiegiem ok 12-13 minut.
Alina
Świetne muffinki, spodobały mi się „na oko” – muszę wypróbować, bo pysznie wyglądają. Pozdrawiam serdecznie:))
Ala
Mufinki to wdzięczne do pieczenia … i jedzenia babeczki :o)