Mufinki z bananami, kakao i płatkami jaglanymi

Składniki na 12 mufinek:

Produkty mokre:

2 jajka

1/2 szklanki kefiru

1/4 szklanki oleju (rzepakowego)

2 dojrzałe banany pokrojone w grubą kostkę. Całość wymieszać.

Produkty suche:

1 1/2 szklanki mąki pszennej (typ 550)

2 łyżki kakao

2 łyżki płatków jaglanych (surowych)

1/2 szklanki cukru (zwykłego)

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

cynamon

1 łyżeczka proszku do pieczenia. Całość wymieszać.

Do miski z produktami suchymi dodać mokre , wymieszać do połączenia się składników. Przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papilotkami. Piec w temp 180 st. C z termoobiegiem ok 12-13 minut.

 

 

← Poprzedni post

Następny post →

2 Comments

  1. Świetne muffinki, spodobały mi się “na oko” – muszę wypróbować, bo pysznie wyglądają. Pozdrawiam serdecznie:))