Lody krówkowe – bezkonkurencyjne !

Internet to genialne narzędzie ( również :o) do wyszukiwania takich  smakowitości. Przepis na te lody znalazałam u Arabeski, a potem u niej w komentarzach był jeszcze link do Daktyli  no i Gosi  – te dwa ostatnie przepisy “czekają” na wypróbowanie w kolejce.
Składniki:
2 opakowania śmietany kremówki 30 % ( z Biedronki o poj. 330 ml)
1 puszka masy krówkowej ( z Gostynia)

Śmietanę schłodzić i ubić, potem dodać porcjami masę kajmakową. Całość przełożyć do 2 pudełek po lodach (1 litrowych) i przykryć ją folią spożywczą. Wstawić do zamrażarki na całą noc. Nie trzeba mieszać. Lody są bez grudek i drobinek lodu. Po prostu są genialne !

Nie zapomnijcie o bukietach, bo dziś Matki Boskiej Zielnej :o)

 

← Poprzedni post

Następny post →

10 Comments

  1. Jeśli mówisz, że dobre- to przepis wart wypróbowania (pomimo, że sama nie lubię lodów!!!???). Domownicy się ucieszą. Twoje wyglądają smakowicie:-)

    • No powiem Ci że odtąd już kupnych lodów u mnie nie będzie ( oczywiście poza tymi w wafelku od Żarneckiego :o))

  2. ale smaka robisz ALU ja tam chyba do Ciebie na smakołyki wpadnę!

    pozdrawiam

  3. Jest godzina 1.30 w nocy,ja jestem od 3 dni na diecie i wchodzę na Twojego bloga,żeby zobaczyć takie pyszności;)No trzeba być masohsitką;)))

    • No co Ty, wszystko się doskonale układa, bo rozumiem że jesteś na diecie po to żeby "zrobić miejsce " i przygotować organizm na jakieś pyszności, a te lody to będzie deserek, czyli wyśmienite zwieńczenie posiłku :0)) Serdecznie Cię pozdrawiam

  4. Zapowiada się smacznie 🙂 Piękne tło 🙂

    • O tak lody są boskie :o) A tło to – pień mojej (posadzonej 19- lat) temu wiśni i mój bukiet zrobiony na na Matkę Boską Zielną :o))

  5. Przepis zachęcający, ale żeby nie te moje problemy z gardłem.

  6. Lody korówkowe… mmmmm, niedawno moja teściowa zrobiła nalewkę korówkową na samogonie 🙂 pozdrawiam