Pomysł na wykorzystanie pulpy pozostałej po robieniu warzywnych soków w sokowirówkach starego typu ( chodzi o to żeby pulpa była wilgotna, a nie wiórowata) zaczerpnęłam od Magody , natomiast nazwę- Soczewicowy paprykarz zasugerowała mi moja Siostra – bo wg niej ma podobną konsystencję :o)
Składniki :
Pulpa z 3 średnich marchewek, ćwiartki selera i 2 ćwiartek jabłka
1 jajko
3/4 szklanki ugotowanej do miękkości zielonej soczewicy
sól, pieprz, szczypta garam masali, ostra papryka, majeranek
Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do małej aluminiowej foremki. Piec 40 min w temp 180 st. C.
martuchnaj
az ślinka leci 🙂
Rondo Art
na początku myślałam że to chleb domowej roboty (mojej mamie w wyglądzie całkiem podobny wychodzi) a potem doczytałam się że to jest coś na chleb, myszę zrobić takie coś, rodzinka będzie w niebo wzięta 🙂