Przepis na tortille tutaj klik –

Usmażyłam 8 sztuk. Jedyna zmiana polegała na tym,  że nie dzieliłam ciasta na części tylko w całości owinęłam w misce folią. Potem już tylko odrywałam małe kawałeczki ciasta i  lekko podsypywałam stolnicę mąką przy wałkowaniu cieniutkich placuszków. Smażyłam na gorącej ale suchej patelni, obracałam na drugą stronę kiedy powierzchnia placka  porządnie się wybrzuszała.

1. jako nadzienia użyłam : domowego serka typu Labneh – klik 

doprawiony jedynie solą i czarnym, świeżo zmielonym pieprzem

+ surowy ogórek + pomidor (gatunek Lima – ma dużo miąższu a mało pestek i soku)

2. jako nadzienia użyłam : domowego majonezu – klik

oraz ugotowanego w zupie kminkowej – klik 

fileta z piersi kurczaka + świeży lubczyk + kawałek świeżej czerwonej papryki . Ta nadziewka jest najlepsza, intensywna , pyszna