Skorzystałam z tego przepisu – klik –

2 szklanki płatków (owsiane + jęczmienne)

1/2 szklanki orzechów włoskich

1 szklanka pestek ze słonecznika i dyni

2 łyżki miodu

4 łyżki sezamu (czarny i biały)

1 łyżka siemienia lnianego

2 łyżki masła orzechowego

1/4 szklanki wody

1 łyżka oleju sezamowego

szczypta  soli

Uwaga : dodałam jeszcze pokrojone daktyle, rodzynki, żurawinę oraz pokruszona deserowa czekoladę – ale to już po upieczeniu  !!!

Wymieszałam ze sobą suche składniki (płatki owsiane i nasiona, orzechy plus masło orzechowe ). W letniej wodzie rozpuściłam miód i dodałam olej . Wszystko lekko przemieszałam i rozłożyłam na papierze do pieczenia i na blaszce. Piekłam 40 minut w 145 st. C z termoobiegiem, aż do zezłocenia się granoli. Do letniej dodałam bakalie i włożyłam do słoika, a właściwie to do  kilku bo wyszło jej duuużo.