Przepis znalazłam na tym blogu – tutaj klik –

a tutaj jest dokładny opis wykonania- klik –

Składniki na wąska blaszkę :

3 dojrzałe banany (małe banany)

170 g mąki  pszennej typ 650

75 g miękkiego masła

90  g  zwykłego cukru + 1 łyżka prawdziwego  miodu

2 jajka

łyżeczka soda

1 łyżka zsiadłego mleka

szczypta soli i cynamonu

garść rodzynek i 3 kostki połamanej gorzkiej czekolady

można dodać też kilka orzechów włoskich

Robotem kuchennym wymieszałam ze sobą masło z  cukrem i  miodem. Dodałam jajka oraz pokrojone  banany.  Dodałam zsiadłe mleko i wsypałam mąkę  z sodą i cynamonem. Na końcu wsypałam garstkę rodzynek i połamane kostki czekolady. Ciasto wylałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 175 st. C przez 55 minut.