Przepis wypatrzyłam dzisiaj  na blogu Kraina miodem płynąca – klik –

Przepis :

2 kubki mąki pszennej (typ 650 + pszenna razowa)

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 kubka oleju rzepakowego

3 dojrzałe banany

3 jajka ( małe)

kilka kostek gorzkiej czekolady z wiśniami

szczypta soli

W przepisie nie ma cukru.

Banany rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków, dodałam jajka wymieszane z olejem i szczyptą soli. Wsypałam mąkę z proszkiem do pieczenia  i pokruszoną czekoladę . Całość wymieszałam trzepaczka do sosów. Przelałam do silikonowej foremki (12 x 17 cm, jednak następnym razem użyję normalnej keksówki, bo ciasta było za dużo i mi “zaokrągliło ” foremkę 🙂 . Piekłam 45 minut w 180 st. C z termoobiegiem.