Mufinki z wiórkami kokosowymi

Składniki na 12 mufinek:
Produkty suche:
1 szklanka mąki pszennej (typ 650)
1 szklanka wiórków kokosowych
1/2 szklanki zwykłego cukru
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Produkty mokre:
2 jajka
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
4 łyżki masła ( rozpuścić)
1 łyżka soku z cytryny
(ewentualnie – gdyby ciasto było zbyt suche 2-3 łyżki mleka)
Produkty mokre rozkłócić ze sobą i wlać do produktów suchych. Krótko wymieszać (np) trzepaczką do sosów – krótko tzn tylko do chwili, kiedy składniki się ze sobą połączą. Formę do mufinek wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto.Piec w nagrzanym (180 st. C z termoobiegiem) piekarniku – do chwili kiedy babeczki będą miały złoty kolor.

 
 
 
 
 

← Poprzedni post

Następny post →

1 Comment

  1. są tak apetyczne, że prawie czuję ich zapach 😀