Kruche ciasteczka z cukrem

Składniki:

40 dkg mąki pszennej typ 650
2 całe jajka
1 kostka margaryny (250 g)
15 dkg cukru ( zwykłego )
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Na posypkę:
2-3 łyżki masła ( rozpuścić)
1 cukier wanilinowy

Jajka ubić z cukrem. Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia i wlać kogel – mogel . Zagnieść ciasto i wstawić je do lodówki na godzinę .Potem rozwałkować i wykrawać ciastka, których wierzchy posmarować rozpuszczonym masłem i obtoczyć w cukrze wanilinowym. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku aż do chwili kiedy się zezłocą.

← Poprzedni post

Następny post →

2 Comments

  1. nie rób smaka na noc:P
    pozdrawiam 😀

  2. ślimaki szybkie nie są ,ale żeby je od razu malować?:) trzeba mieć fantazję!